Frisbee fordeler

Som all annen sport, kan vi godt påstå at også frisbee sporten har både fysiske og mentale fordeler for oss mennesker.

Kroppen er i aktivitet, man er ute i frisk luft, sosial og ikke minst brenner noen kalorier i samme slengen. Det er også andre fordeler vi må ta i betraktning innen frisbee sport. La oss se litt nærmere på disse.

Det har lenge vært bevist at fysisk trening og aktivitet skaper et klarere hode. Endorfiner vekkes og man føler seg mer glad på grunnlag av dette. Som vi alle også kjenner til så gjør endorfiner slik at man får mer energi, man blir også mer balansert og avslappet, og håndterer hverdagen bedre. Dessuten kan man lett bli avhengig av endorfiner. Hjernen trenes også opp. Ved Ultimate frisbee spill, for eksempel, er det mye strategi, ved discgolf må man gå rundt på en bane for å nå frem til frisbee og baner er alle forskjellige, forskjellig terreng, lenge og hull stilling. Ved freestyle trenes for eksempel også kreativiteten opp. Alt dette er fordeler for vår mentale helse i disk spill.

Andre fordeler er så klart også for den fysiske kroppen som er i aktivitet. Det skal ikke undervurderes at for eksempel discgolf er god trening. Når man er ute på banen må man gå mange kilometer hvis man skal rundt alle 18 hull og ikke minst er selve kastet en trening for hele kroppen. Ved Ultimate frisbee spill må man være kjapp, løpe masse og igjen være god på kast. Pulsen øker, samme gjør pusten og musklene trenes opp, en god kondisjonstrening med andre ord. Annen frisbee sport som for eksempel freestyle har de samme fordelene som de to nevnt over. I tillegg hopper man en del opp og ned, og det i seg selv er utrolig bra trening for blant annet spenst. Hvis man attpåtil er en av de som teller innkommende og utgående kalorier, er frisbee sport definitivt med på å hjelpe og å miste en god del av de. I Norge er vi generelt opptatt av å være aktive, og å være ute i naturen, så dette er enda et tilskudd til all annen aktivitet vi er så glad i å gjøre.

Men det er ikke bare fordeler innen helse og kropp. Frisbee spill er også en veldig sosial fritidsaktivitet. Man treffer venner, gamle eller nye, og er ute sammen med de for å gjøre noe annerledes og artig. I tillegg trenger man ikke å investere så innmari mye annet enn i par-tre frisbee. Og hvis man spiller discgolf for eksempel er inngang til baner gratis her i Norge. Sporten krever heller ingen bestemte forberedelser, her kan man bare hoppe i bilen med noen frisbee og noen venner og dra til nærmeste bane.

Samtidig så passer denne sporten for absolutt alle, kvinner som menn, unge som eldre.

Med alt dette vokser frisbee sport mer og mer, og har nærmest eksplosiv popularitetsøkning her til lands. Dessuten sies det at man også blir fort hekta, kjenne mestringsfølelsen, høre lyden av frisbee’en treffe kurven. For har man kasta en gang, så vil man kaste mer og prestere bedre og bedre fra gang til gang. Ingen runde er den samme, noe som gjør at man får lyst til å spille mer og slå sine egne rekorder.

Bli med!