NM i Ultimate 2019

Trondheim Frisbeeklubb kan nå kalle seg stolte vinnere av norgesmesterskapet i Ultimate, og det for aller første gang. Dette var en stor begivenhet for klubbens spillere, som stolt kunne slå seg på brystet etter en solid 15–9-seier mot Ekeberg. Mesterskapet fant sted i Lørenskoghallen, og 10 lag fra 9 klubber deltok. TFKs gode forsvarsspill, minimalt med drops og fokus på give-and-go-spill betalte for seg, og det var ikke tvil om at seieren var fullt fortjent.

NM i 2019 var større og mer omfattende enn noen gang tidligere, hvilket lover meget bra for sporten. Det er mange av oss som håper på å se Ultimate frisbee i de olympiske lekene i fremtiden, og da lover det bra at stadig flere får øynene opp for en noe undervurdert sport.

Et minneverdig norgesmesterskap

De tilstedeværende under turneringen kan vitne om et spennende hendelsesforløp. TFK gjorde en meget god kamp mot NHHI, som de vant 12–6. Dette ble fulgt av en knepen 9–8-seier mot OSI 1. Deretter var Ekeberg motstander i gruppefinalen, og TFK vant solide 11–6. De avanserte dermed trygt videre. Før sluttspillet feide de over nyopprettede Kongsvinger med 13–0 i siste gruppespillkamp.

I semifinalen ble konkurransen knalltøff, ettersom rutinerte Bærum sto for tur. Her ble det en knepen men velfortjent 9–8-seier, og Trondheim Frisbeeklubb var nå klare for sin fjerde strake NM-finale i Ultimate. I finalen ble det igjen et møte med revansjesugne Ekeberg, som etablerte seg tidlig med 1–3-ledelse, men TFK hentet seg sakte men sikkert inn og begynte etter hvert å få mer og mer kontroll.

Etter hvert ble det 6–5, så 10–5, og da det sto 14–7 var det klart hvem som kom til å vinne. TFK vant til slutt 15–9, og deres første NM-gull var endelig et faktum. La oss krysse fingrene for flere seire i framtidige turneringer!