OL og Frisbee

De olympiske lekene har gjennom tiden alltid vært den fremste sports-konkurransen i verden. Det er den eldste arrangerte konkurransen i historien som vi kjenner til, organiseres hvert fjerde år hvorav vinter – og sommer – OL foregår vekselvis hvert andre år. OL forener nasjoner og det er en stor prestisje for et lag og en sport å være med i denne konkurransen.

Ultimate i OL

Ultimate frisbee sport og andre sporter innen disk kasting som for eksempel discgolf har vokst enormt i løpet av de siste 10 årene. Det spilles ultimate frisbee turneringer over alle verdensdeler og det er omlag 70 land som spiller på et profesjonelt nivå. Norge, for eksempel, er rangert på delt 43.plass sammen med Tyrkia i VM. USA topper denne rangeringen, tett etterfulgt av Canada og Storbritannia.

Ultimate har alltid prøvd å gå et steg videre som lagsport, også for å komme inn i de olympiske lekene. I 2015 ga endelig den Internasjonale OL komiteen disk sporten en anerkjennelse. Det er ikke lenger snakk om den disk-sporten vi kjenner fra friidrett hvor man kaster en tung disk og ser hvor langt den kommer, for nå er det nemlig frisbee’en, nærmere bestemt ultimate frisbee, som har fått sjansen.

Det kan diskuteres at frisbee spill er kanskje ikke det man tenker på som en klassisk del av noe så prestisjefylt som olympiske leker. Frisbee sport har lenge vært undervurdert, men etter at den tok verden med storm, sammenlignes sporten som ultimate frisbee med blant annet fotball.

De har kjempet i mange år for å være en del av de olympiske lekene og det har nå blitt bestemt at ultimate frisbee skal være med på sommer OL i 2024, sammen med andre sporter som enten er nykommere eller blitt introdusert igjen, som eksempel parkour og tautrekning. Parkour har også lenge vært undervurdert, og tautrekning er en sport som var med lenge før 2.verdenskrig, men ble tatt bort fra lekene.

OL og tipping

Siden sporten har blitt så attraktiv, har folk blitt interessert ikke bare i å spille frisbee, men også se og følge med på sine favoritt lag og spillere, på samme linje som man gjør med f.eks. fotball eller golf. Turneringer vises på TV og/eller Nett-TV og informasjonen har blitt lett tilgjengelig med Internett. Det har også blitt veldig tilgjengelig med tipping, når alt man trenger er en app på mobilen. Slik at for eksempel de som er interessert i tipping innen sport og følger med på Unibet kan nå også tilfredstilles. Blant annet fordi innen olympiske leker er det veldig mange valg og man er nærmest garantert for å vinne noe. Man kan sette sine odds på hvilken som helst sport, enten det er innen lagsport som ultimate frisbee hvor man satser på et bestemt lag eller det er satsing innen annen friidrett sport. Dessuten sies det at OL er det arrangementet som har flest tippemuligheter. I tillegg kan man legge inn sine satser på blant annet Unibet i lang tid i forveien av OL.

Å være med i OL gir et kjempepositivt utfall for sporten og dens utøvere, spesielt med tanke på hvor fort frisbee spill og turneringer vokser rundt om i verden. Det er ikke lenger en sport som kun nytes av ungdomskole- og universitets-studenter, den har nådd høyre nivå.

Det neste målet nå er å få discgolf med i OL også.